Παρασκευή 17 Μαρτίου 2006

ΧΟΡΟΣ 2006

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο NOVOTEL πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Αδελφότητας κ. Παπαπάνου Αθανασίου και στη συνέχεια άρχισε ο χορός.
Ακολούθησε η λαχειοφόρος αγορά με πολλά και μεγάλης αξίας δώρα , προσφορά της Αδελφότητας καθώς και μελών και φίλων της . Συγκεκριμένα η κα Παπαπέτρου Κατίνα πρόσφερε στην Αδελφότητα το ποσό των 200 € για αγορά δώρων, ο συμπατριώτης μας ζωγράφος Κώστας Μαλάμος μια Μεταξοτυπία, η κα Κατακάλου- Σταματιάδη προϊόντα UNILEVER , κος Πάντος Λέανδρος 35 γλάστρες με φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, η κ. Ελένη Πάντου ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος αξίας 500 € , το οινοποιείο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ του κ. Γκλίναβου 24 φιάλες κρασί, τον κ. Δ. Στεργίου για τα κομπολόγια, την κα Ελένη Κορακή- Μπέγκα για το χειροποίητο κουβερλί., τον Νίκο Παπακώστα για την ευγενική προσφορά των 10 προσκλήσεων αξίας 30 € στο μεζεδοπωλείο του. Η Αδελφότητα μέσα από τη στήλη αυτή θα ήθελε να ευχαριστήσει τους παραπάνω συγχωριανούς και φίλους της Ζίτσας που πρόσφεραν ( και δεν είναι η πρώτη φορά) τα τόσο αξιόλογα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά που διενεργήσαμε.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και το οινοποιείο του Συνεταιρισμού για την ευγενική χορηγία των κρασιών της εκδήλωσης.
Η συμμετοχή των χωριανών μας στην εκδήλωση συγκρινόμενη με προηγούμενες χρονιές μπορούμε να πούμε ότι ήταν ικανοποιητική, πράγμα που μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τις όποιες προσπάθειες χρειάζονται για την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία των μελών της Αδελφότητάς μας. Το κέφι άναψε και όλοι σε λίγο κάτω από τον ήχο του κλαρίνου βρεθήκαμε στην πίστα. Κοινή διαπίστωση είναι ότι φέτος υπήρχε μεγαλύτερο κέφι.. Είδαμε συγχωριανούς μας που είχαν αρκετά χρόνια να βρεθούν σε χορό της Αδελφότητας.
Η έκπληξη της βραδιάς η κ. Φρόσω Κοντονίκα που μας τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια αποκριάτικα μιάς και το καλούσε η βραδιά. Ακούσαμε λοιπόν αποκριάτικα τραγούδια , τραγούδια που τραγουδούσαν παλιότερα χορεύοντας γύρω από τις φωτιές , όπως το «Πίσω από την παλιά στρατώνα, μ’ ακούς κουμπάρα μ’ μ’ ακούς». Νοερά γυρίσαμε πίσω κάποια χρόνια και θυμηθήκαμε τον παλιό καλό καιρό. Γίναμε για λίγο νεότεροι. Δεν ξεχάσαμε να χορέψουμε και τον παραδοσιακό χορό «πως στουμπίζουν το πιπέρι» , δυσκολευτήκαμε λιγάκι να ανταποκριθούμε στα προστάγματα του τραγουδιού , γιατί είμαστε κάποιας ηλικίας και είναι κομμάτι δύσκολο να κάνουμε τις ασκήσεις – καψώνια που ο τραγουδιστής διέταζε με το τραγούδι του. Παραλείψαμε όμως να κάνουμε το έθιμο που οι παλιότεροι θυμόμαστε, το έθιμο με το αυγό, τον χάψαρο.

Όσοι είχαν την τύχη να έρθουν στο χορό μας, απόλαυσαν το πλούσιο μενού του ξενοδοχείου, αλλά περισσότερο το κλαρίνο του Σταύρου του Καψάλη και το τραγούδι του Γιάννη Καψάλη και του Κωσταντίνου. Φέτος είχαμε και κάποια μουσικά διαλείμματα , ακούγοντας και χορεύοντας λαϊκά τραγούδια.
Αργά τα μεσάνυχτα αποχαιρετιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού για τον επόμενο χορό που πιστεύουμε ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Θα θέλαμε να κάνουμε από τη στήλη αυτή κάλεσμα για μεγαλύτερη συμμετοχή στους νέους του χωριού μας που σε παρόμοιες εκδηλώσεις δεν είναι η προσδοκώμενη.
Τέλος την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ κ.Κ. Τασιούλας και Α. Φούσας και εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής . Οι βουλευτές Σ. Καλογιάννης (ΝΔ), Μ. Παντούλας και Β. Αργύρης(ΠΑΣΟΚ) με τηλεγραφήματά τους χαιρέτησαν την εκδήλωση, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατή η παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: