Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ημερίδα της ΕΗΜ με θέμα τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στα Ιωάννινα


Η  Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησε στις 14 Οκτωβρίου 2022  την επιτυχημένη  Ημερίδας  με τίτλο: «Δύσκολο, δύσκολο πολύ η ψυχή να ξεκολλήσει από την πατρίδα…Μικρασιάτες πρόσφυγες στα Ιωάννινα».

 Στα δημοσιευμένα πρακτικά παρουσιάζονται  όλα τα κείμενα των ομιλητών και φωτογραφικό υλικό. Ανάμεσα  σ’ αυτά βρήκαμε και το  λογοτεχνικό κείμενο  της συγχωριανής μας Βούλας Λεοντίδη Πλάτωνα  « Ο κυρ Γιώργος από το Αϊδίνι ..» το οποίο είχανε δημοσιεύσει σε προηγούμενο  τεύχος της εφημερίδας  «Παλμοί της Ζίτσας»  Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες της οικ. Παπακώστα που το  συνοδεύουν.

   Στις ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημερίδας περίοπτη  θέση καταλαμβάνει και  η ανακοίνωση της   Δρ αρχιτεκτονικής   Ιουλίας Παπασταύρου, κόρης του συγχωριανού μας αρχιτέκτονα, συγγραφέα και πρώην Δημάρχου Ιωαννιτών Τάσου Παπασταύρου, με τίτλο «  Μικρασιατική καταστροφή. Το προσφυγικό ζήτημα  ως πυρήνας διαμόρφωσης  του χώρου. Οι προσφυγικοί οικισμοί των Ιωαννίνων.

 Όλα αυτά βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή  και για να διαβάσετε μπορείτε να τα κατεβάσετε , βρείτε το e-book στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ehm.gr/epublications.php

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: