Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Κινητοποιήσεις από τους αμπελουργούς στο Δήμο Ζίτσας

 

Με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ


, αμπελουργοί του Δήμου Ζίτσας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ζίτσας μετά από κάλεσμα του Αμπελουργικού τους Συλλόγου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης των παραγωγών Αμπελοοινικών προϊόντων σηματοδοτώντας την έναρξη ακόμη μίας φάσης κινητοποιήσεων για την επιβίωση τους.

Οι αμπελουργοί διεκδικούν την ουσιαστική αναπλήρωση του εισοδήματος τους από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε φέτος ο περονόσπορος, με αποτέλεσμα να χαθεί το 70% με 90% της συμβατικής παραγωγής, ενώ η καταστροφή είναι ολοκληρωτική στις βιολογικές καλλιέργειες.

Παράλληλα απαιτούν άμεσα την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αγροτοκτηνοτρόφοι του δήμου Ζίτσας διεκδικώντας κατώτατες εγγυημένες τιμές και άλλα μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της παραγωγής τους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Νίκος Έξαρχος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ και πρόεδρος του εργατικού κέντρου καθώς και η Σπυριδούλα Δαρδάνη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ζίτσας.

πηγή  https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: