Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023»

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023»
Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα, το βράδυ της Κυριακής (18-06-2023), όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του 1ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζίτσας. Συμμετέχοντες και επισκέπτες απόλαυσαν ένα διήμερο μουσικοχορευτικής παράδοσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Η πρώτη μέρα του διημέρου, το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. «Η βροχή που έπεφτε κατά την πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι γούρι γιατί θα ριζώσει η διοργάνωση και θα αποτελέσει θεσμό για το Δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και χαιρέτησε τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των φιλοξενούμενων Συλλόγων, που από κοινού με τα χορευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση της πατρίδας μας.
Ο Δήμος Ζίτσας, το διήμερο 17-18 Ιουνίου, υποδέχθηκε διακόσιους και πλέον χορευτές από 14 χορευτικά σχήματα από τα Ιωάννινα, την Ημαθία, την Πιερία, τη Ροδόπη τη Βοιωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, τα οποία υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, παρουσίασαν με θέρμη παραδοσιακούς χορούς και πρόσφεραν ένα μαγευτικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.
«Πανόραμα της παράδοσης, της μουσικής και του χορού», χαρακτήρισε το φεστιβάλ ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας και ευχαρίστησε τόσο τους συμμετέχοντες χορευτές, μουσικούς, χοροδιδάσκαλους και μέλη των συλλόγων, όσο και τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά.
Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος οι ακόλουθες χορευτικές αποστολές:
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»,
- ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ,
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ»,
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ «ΙΑΣΜΟΣ»,
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ»,
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,
- ΧΟΡΟΚΑΣΤΡΙΤΕΣ – ΚΡΗΤΗ,
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΟΥΤΣΑΣ»
- ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΔΟΥΡΟΥΤΗ»
- ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
- ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου και Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος, η αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Έλσα Εξάρχου και Σπύρος Κωνσταντόπουλος και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Μήτσιου, ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» και γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Γαρδίκος, η τομεάρχης πολιτισμού-αθλητισμού ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ματίνα Παππά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.
 


περισσότερες φωτογραφίες
 
Δείτε το Video

Δεν υπάρχουν σχόλια: