Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

 



 

Η Κοινότητα Ζίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών και Α.Ο Ζίτσας, οργάνωσαν από κοινού  την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το παραδοσιακό καρναβάλι στις 12 το μεσημέρι  στην πλατεία του χωριού με χορευτικά δρώμενα , με ζωντανή μουσική στους μαχαλάδες , με το παραδοσιακό γαϊτανάκι και το άναμμα της φωτιάς.

Μικροί και μεγάλοι φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους και έχοντας την καλύτερη διάθεση για χορό και ξεφάντωμα πέρασαν το Κυριακάτικο πρωινό της Αποκριάς   διασκεδάζοντας στις γειτονιές και  στην πλατεία του χωριού μας .

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων  αλλά και των επισκεπτών του χωριού μας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Στα   χορευτικά δρώμενα είχαμε τη συμμετοχή των παιδιών του χορευτικού με  ζωντανή  μουσική από  την ορχήστρα   του  Μ. Μιχόπουλου . Η εκδήλωση  ξεκίνησε με το αποκριάτικο δρώμενο, ο γανωτζής,  και το γαϊτανάκι με  το παιδικό χορευτικό . Θύμισες παλιές, γλυκές, νοσταλγικές...!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο σε όλους!

 Προηγήθηκε  περιήγηση των καρναβαλιστών , συνοδεία  των μουσικών και αρκετών  συγχωριανών μας στους περισσότερους μαχαλάδες του χωριού μας. 

Μαζί με τη φωτιά άναψαν και οι ψησταριές και η τοπική κοινότητα με τη συνδρομή όλων των Συλλόγων της Ζίτσας πρόσφερε στους παρευρισκόμενους σουβλάκια, λουκάνικα, αναψυκτικά   και άφθονο κρασί που πρόσφεραν   τα οινοποιεία

    Εντύπωση προκάλεσε στις φετινές εκδηλώσεις η συμμετοχή των παιδιών που βεβαίως έγινε με την προτροπή των γονέων τους που φρόντισαν να βιώσουν τα παιδιά τις παραδόσεις του τόπου μας ώστε να τις διατηρήσουν.  

 














περισσότερες φωτογραφίες

video 1 

video 2 

video 3 

video 4 

video 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: