Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

 



Γιορτάστηκε  με μεγάλη λαμπρότητα ο εορτασμός τις 28 Οκτωβρίου στο χωριό . Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία που έγινε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου και χοροστατούντος  του ιερέα του χωριού μας πατέρα Αλέξανδρου και ψαλλόντων του Δήμου Καραμπίνα μετά των βοηθών του. Παρέστησαν σύσσωμες οι Αρχές του Δήμου (πολιτικές και στρατιωτικές) καθώς  και οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια  όλοι επίσημοι , οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν στο ηρώο των πεσόντων , όπου  πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Αρχών του Δήμου.

  Τέλος οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το παραδοσιακό κέρασμα λουκουμιού  εκ μέρους της κοινότητας.

Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε να είναι αρκετός κόσμος στην πλατεία για να παρακολουθήσει  την παρέλαση και  να τιμήσει την εθνική επέτειο.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940

Χρόνια πολλά και του χρόνου

 














Δεν υπάρχουν σχόλια: