Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του σμηναγού Σακελλαρίου Γιάννη στα Βίλλια


Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι  ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας οργάνωσε για έκτη   συνεχή χρονιά  εκδήλωση αφιερωμένη στο σμηναγό    Σακελλαρίου  Ιωάννη του Αριστοτέλους ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 2 Νοεμβρίου  1940 υπερασπιζόμενος ως αρχηγός σχηματισμού την πόλη των Ιωαννίνων.   Η εκδήλωση έγινε στο μνημείο του ήρωα στα Βίλια. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:
1.  Τρισάγιο στο Μνημείο του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου
 2. Ομιλίες- χαιρετισμοί
 3 . Κατάθεση στεφάνων
 4. .Ενός λεπτού σιγή
 5. Εθνικός ύμνος

 Η  Αδελφότητα  δια του προέδρου της   έδωσε το παρόν  στις εκδηλώσεις , ύστερα από πρόσκληση  του Δημάρχου  Μάνδρας- Ειδυλλίας κ. Χρήστου Στάθη  για να τιμήσει τον ήρωα του ΄40.
Για τον Ιωάννη Σακελλαρίου μίλησε Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος.  
 Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιάννης Τσέλιος  στο σύντομο χαιρετισμό του είπε: Κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής , κ. Δήμαρχε κυρίες και κύριοι Πριν από λίγες μέρες  κι εμείς σε μια σεμνή τελετή  τιμήσαμε τον ήρωα Ιωάννη Σακελλαρίου. Προηγήθηκε τρισάγιο στον τάφο του, που πρόσφατα έχει ανακαινισθεί   με δαπάνες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιλλίων και της οικογένειας Νικολάου και Αικατερίνης Λεμπέση. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού . Στη συνέχεια   ανέγνωσε χαιρετισμό του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη  Πλιάκου  που ακολουθεί παρακάτω.
Χαιρετισμούς  είχαμε   από  τον  Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βιλλίων κ.  Κώστα Μακρυνώρη  και    από εκπροσώπους  φορέων .
Στεφάνι κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας κ. Χρήστος Στάθης  , εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.  Εκ μέρους της Αδελφότητας το στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρός της.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν : Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας κ. Χρήστος Στάθης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  στρατιωτικοί εκπρόσωποι των τριών όπλων , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , πρώην δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων    και  πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε να με προσκαλέσετε στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνετε για το συμπατριώτη σας Σμηναγό Σακελλαρίου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μαχόμενος για την ελευθερία, στο Σακελλαρικό του Δήμου Ζίτσας.
Θα ήθελα πολύ αυτή τη μέρα να βρίσκομαι κοντά σας και να τιμούμε όλοι μαζί τον ήρωά μας. Γιατί το Σμηναγό Σακελλαρίου τον αισθανόμαστε δικό μας παιδί καθώς θυσίασε τη ζωή του, παρά το νεαρό της ηλικίας του, και άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο μας.
Με εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, όσο και με εκείνη που πραγματοποιήσαμε εμείς παραμονές της Εθνική επετείου αποτίουμε φόρο τιμής και κλiνουμε το γόνυ στο Σμηναγό Ιωάννη Σακελλαρίου και σε όλους εκείνους που στο πέρασμα των χρόνων,  αγωνίστηκαν για την ελευθερία και μια Ελλάδα όπως την είχαν ονειρευτεί. Όλοι τους, δεν αποτελούν μόνο μορφές της ιστορίας, είναι ζωντανά πρότυπα που θα θέλαμε να υπάρχουν καθημερινά γύρω μας και να καθορίζουν τις επιλογές και την κοινή μας συνείδηση. Ειδικά αυτή την εποχή, που το έθνος μας περνά δύσκολες στιγμές, η θυσία τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και υποδεικνύει σ’ όλους εκείνους που κατέχουν θέσεις ευθύνης πως θα πρέπει να τις διαχειρίζονται με σύνεση  και να διαθέτουν την ικανότητα να επιλέγουν εργατικά και έντιμα στελέχη που όλοι μαζί θα δώσουν όραμα και προοπτική στο λαό  και θα βγάλουν το έθνος από τις “συμπληγάδες”. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: