Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ



Έναν όμορφο προορισμό επέλεξε ο Σύλλογος Γυναικών Ζίτσας για να ταξιδέψει στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Οχρίδας στα Σκόπια.
Πρώτη μας στάση η πόλη του Μοναστηρίου(Bitola), όπου με την βοήθεια του ξεναγού καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, περιηγηθήκαμε στον πεζόδρομο Σιρόκ Σοκάκ με τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και προσκυνήσαμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Επόμενη στάση η τουριστική πόλη Στρούγκα με τον πεντακάθαρο και πανέμορφο ποταμό Μαύρο Δρίνο να διασχίζει την πόλη, όπου απολαύσαμε τη βόλτα και το καφεδάκι μας!
Το βραδάκι φτάνοντας στο ξενοδοχείο, διασκεδάσαμε με ένα ποικίλο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Λουτσάρης!
Το επόμενο πρωί επισκεφθήκαμε τη Μονή του Οσίου Ναούμ, ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή. Στο χώρο της μονής είναι θαμμένος ο Όσιος Ναούμ, όπου ίδρυσε και τη Μονή το 905μ,Χ. σε ένα μεγάλο καταπράσινο και κατάφυτο χώρο, δίπλα στη λίμνη. Απολαύσαμε μια πανέμορφη κρουαζιέρα στη λίμνη της Οχρίδας διάρκειας μιας ώρας και φτάνοντας στο λιμάνι είχαμε ελεύθερο χρόνο και ξενάγηση στο κάστρο του Σαμουήλ.
Το απόγευμα αναχωρήσαμε για τα σύνορα και αργά το βράδυ φτάσαμε στη Ζίτσα. Δεν έλειψαν βέβαια τα αστεία και τα ανέκδοτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κάνοντας τη διαδρομή ακόμη πιο απολαυστική!
Επόμενος προορισμός, η καθιερωμένη πλέον εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς, αρχές Οκτωβρίου.
Να είμαστε καλά και εις άλλα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: