Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ


H κοινότητα Ζίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Αθλητικός Σύλλογος    την Κυριακή 18 Νοεμβρίου οργάνωσαν από κοινού τη 2η Γιορτή τσίπουρου,   μια γιορτή με αέρα παράδοσης! Οι παραδόσεις του τόπου μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας και είναι σημαντικό όχι μόνο να τις τιμάμε αλλά και να τις ‘μεταφέρουμε’ με σεβασμό από γεννιά σε γεννιά.  Το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε την Καλλιθέα , μια και ο  ήταν βροχερός,  έζησε  τη μοναδική αυθεντική εμπειρία της παραδοσιακής απόσταξης του σπουδαίου Ηπειρώτικου τσίπουρου, στο «Καζαναριό» που στήθηκε  ,  σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο  και το καζάνι για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή!
 Όσοι βρέθηκαν ήπιαν  το θαυμάσιο τσίπουρο, γεύτηκαν νόστιμους, παραδοσιακούς  μεζέδες και  χόρεψαν  με την δημοτική ορχήστρα που πλαισίωνε  την εκδήλωση.
Εκεί ήταν και το δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων  που  παρουσίασα  πιάτα φλαμπε  για  τσίπουρο και  τα πρόσφερε στους επισκέπτες .
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων (παιδικό και εφηβικό), και κράτησε ως  το βράδυ με το αμείωτο κέφι.

 Αν και η εκδήλωση διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες  , ο καιρός δεν βοήθησε , παρ'  όλα αυτά  πάρα πολύς κόσμος έδωσε το παρόν στην  Καλλιθέα , η οποία γέμισε ασφυκτικά. Τα μέλη των Δ.Σ  εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο  τρόπο τους επισκέπτες. Αν ο καιρός βοηθούσε θα είχαμε κοσμοσυρροή . Αυτό μας βάζει σε σκέψεις  για ακόμα καλύτερη οργάνωση.

Το παρόν έδωσαν  ο Περιφερειάρχης κ. Α. Καχριμάνης, ο βουλευτής του νομού μας κ. Κ. Τασούλας, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων κ.κ Γαρδίκος, Βούζας, Ματσάγκας , ο Αντιδήμαρχος του δήμου μας κ Περικλής Γρίβας,Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Ζίτσας κ.κ Νίκος  Σιαπατόρης  και Γιάννης Πρωτόπαππας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων κ Νίκος Έξαρχος .
 Οικοδεσπότες  η κοινότητα Ζίτσας με τον πρόεδρό της κ. Περικλή Νούλη και οι  Σύλλογοι του χωριού μας, Πολιτιστικός με την Πρόεδρό της κ. Αγγελική Καραμπίνα , Σύλλογος Γυναικών με την πρόεδρό της κ. Βούλα Πατραμάνη , ο Αθλητικός Σύλλογος με τον πρόεδρό του κ. Θωμά Παντούλα και το ΚΑΠΗ με τον πρόεδρό του κ. Απόστολο Φωτίου που είχαν την ευθύνη για τη γιορτή.





























Δείτε το  VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: