Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η ΖΙΤΣΑ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και μέσω αυτού όλη η Ζίτσα, τίμησε την Κυριακή 22 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο τον κ. Θεόδωρο Δημ. Κοσμά, φιλόλογο, Δρα Ιστορίας, ερευνητή και συγγραφέα, για τη μεγάλη του προσφορά στη γενέτειρά του. Προσφορά που αφορά σε έρευνα και συγγραφή πολλών χρόνων. Ο Θεόδωρος Κοσμάς έσκυψε με αγάπη, με σεβασμό, με μεθοδικότητα αλλά προπαντός με επιστημοσύνη στο ιστορικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και περιηγητικό παρελθόν της Ζίτσας. Διέθεσε ατέλειωτες ώρες έρευνας και μελέτης σε ιδιωτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για να τεκμηριώσει ό,τι καταγράφει στα έργα του. 
Τα συγγραφικά του έργα είναι πολλά, σε τέσσερα από αυτά αναφέρθηκαν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ.Σπύρος Εργολάβος, ο αρχιτέκτονας, συγγραφέας και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ.Τάσος Παπασταύρος, η αρχαιολόγος κα.Χαρά Καππά -Ματσάγκα και ο αρχαιολόγος πατήρ Γρηγόρης Μανόπουλος.Τους ευχαριστούμε πολύ, γιατί στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία.
Ευχαριστούμε το Δήμο Ζίτσας για την συνδιοργάνωση και τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πλιάκο που επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον τιμώμενο κ. Θεόδωρο Κοσμά.
Ευχαριστούμε τον κ. Κοσμά για το συγγραφικό του έργο, που αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές .Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη την έρευνά του. Σύντομα τα νέα του στοιχεία να βγουν στο φως με την έκδοση νέων βιβλίων.






































































περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: