Όλα ξεκίνησαν δώδεκα χρόνια πριν, όταν η Άννα αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για μερικές καλοκαιρινές διακοπές. Τότε δεν φανταζόταν ποτέ ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα προσφέρει μαζί με τον άντρα της, τον Κώστα, τον φούρναρη της Ζίτσας, μία πρωτότυπη ταξιδιωτική εμπειρία με θέμα το παραδοσιακό ελληνικό ψωμί.
Είναι γεγονός πως η Άννα και ο Κώστας έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το τόσο συνηθισμένο -και άγιο όπως έχει αποδείξει η ιστορία- ψωμί στο θέμα μίας εξαιρετικά πρωτότυπης ταξιδιωτικής εμπειρίας που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και φτιάξουν μόνοι τους το δικό τους ψωμί με υλικά της ελληνικής γης. Το concept είναι πολύ απλό. Κάθε επισκέπτης στη Ζίτσα μπορεί να επισκεφθεί τον φούρνο του χωριού και να δοκιμάσει να φτιάξει το δικό του ψωμί, πάντα υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια του Κώστα.
Η ιδέα ξεκίνησε, όταν ο Κώστας και η Άννα θέλοντας να μείνουν στη Ζίτσα και να μην εγκαταλείψουν την ήσυχη ζωή του χωριού για την μεγαλούπολη, έψαχναν μία πρωτότυπη ιδέα, ώστε να εντάξουν το χωριό της μεθορίου -έστω και σε μικρό βαθμό- στον αναπτυσσόμενο τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Και η ιδέα ήλθε, φυσικά, από την ίδια την εργασία του Κώστα. Ο Κώστας διατηρεί τον παραδοσιακό Φούρνο του Χωριού στη Ζίτσα, τον οικογενειακό φούρνο που άνοιξε ο πατέρας του πίσω στο 1992, και σκεπτόμενος ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες δεν είναι εξοικειωμένοι με τα υλικά και την παρασκευή του ελληνικού ψωμιού, αποφάσισε να δείχνει σε όσους ξένους περνούσαν από το χωριό το πολύ απλό και βασικό, πώς να φτιάχνουν το δικό τους ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.