Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ



"Στη θύελλα του'40"  έχει τον τίτλο το βιβλίο της Σωσάνας-Άννας Μάλλιου, κόρης της  Αθηνάς Δρόσου –Μάλλιου, που θα η παρουσίασή του θα γίνει στις 7 Μαΐου  στις 7 μ.μ , στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου. Στο βιβλίο δίνεται ο πόλεμος του'40 μέσα από βιωματικές καταστάσεις. Μέσα από τον αγώνα ενός απλού εφέδρου αξιωματικού καθρεφτίζεται ο αγώνας όλων των Ελλήνων μαχητών και θα αποκτήσουμε σφαιρική εικόνα για τη στόφα των ανθρώπων που δημιούργησαν το έπος του'40, τον τρόπο σκέψης το ήθος, την ποιότητα του χαρακτήρα. Για να έχεις όμως ο αναγνώστης μια συνολική εικόνα του πολέμου περιέγραψα τις μάχες στα βουνά της Αλβανίας, την κατάσταση στα μετόπισθεν, την απήχηση που είχαν οι νίκες στο εξωτερικό και φυσικά δεν παρέλειψα να ζωντανέψω και ένα κομμάτι από την τουρκοκρατούμενη Ήπειρο που ήταν ενιαία μέχρι το 1913, ούτε βόρεια, ούτε νότια. Θα ήταν χαρά μου να με τιμήσετε με την παρουσία σας. 



                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «το Κούγκι»,  παρουσιάζει το βιβλίο της Ηπειρώτισσας φιλολόγου - συγγραφέως  Σωσάνας - Άννας  Μάλλιου:
«Στη θύελλα του ’40»
Τετάρτη, 7 Μαίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου ( Αγ. Δημητρίου 55)
Η παρουσίαση θα γίνει από τους:
Ø   Λίλιαν Παπαδοπούλου, Πρόεδρο της Ένωσης Ηπειρωτών «το Κούγκι»
Ø   Σωτήρη Φουρνάρο, Λέκτορα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ø   Αλέκα Παπαδοπούλου-Αναστασιάδου, Φιλόλογο-Ιστορικό, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια: