Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 10 π.μ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αδελφότητας η Ετήσια Γενική Συνέλευση που είχε ως κύρια θέματα για συζήτηση:
Τον οικονομικό απολογισμό
Τον απολογισμό πεπραγμένων
Τις προτάσεις των μελών

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κος Παπαπάνος αφού καλωσόρισε του λιγοστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου και χαρακτήρισε την προσέλευση των συγχωριανών μας αποκαρδιωτική και αναρωτήθηκε αν συντρέχει λόγος ύπαρξης και λειτουργία της Αδελφότητας. Είπε επίσης ότι η συμμετοχή στην Αδελφότητα δεν μόνο η εισφορά , αλλά η ενεργός συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις. Πράγμα που δεν συμβαίνει. Τις Κυριακές παρόλο που τα γραφεία της Αδελφότητας είναι ανοιχτά μόνο 2-3 άτομα έρχονται. Κατέθεσε τον προβληματισμό αυτό και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους από κοινού να βρούμε λύσεις ώστε η Αδελφότητα να ξαναγίνει πάλι δραστήρια όπως και στο παρελθόν.
Στη συνέχει έκανε ανάλυση των Εσόδων και των εξόδων. Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους και κάνει έκκληση μέσω τις εφημερίδας ώστε να βρεθούν κι άλλοι συγχωριανοί μας οι οποίοι είναι αρκετοί και που έχουν «καλή πένα» όπως είπε χαρακτηριστικά να βοηθήσουν με τα άρθρα τους, τα κείμενά τους να αυξηθεί η ύλη (ποιοτική και ποσοτική αύξηση).
Αναφέρθηκε στην προτομή του Αγίου Κοσμά και ανέφερε ότι το κόστος της υπολογίζεται περίπου στα 9000 €, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από την προτομή, τη δαπάνη της βάσης του (βάθρο) καθώς και τη διαμόρφωση του χώρου. Έκανε έκκληση προς του απανταχού Ζιτσιώτες να συνδράμουν οικονομικά την προσπάθεια για τι όπως τόνισε το ταμείο της Αδελφότητας είναι «φτωχό» . Για το λόγο αυτό τόνισε με έμφαση περιμένουμε την ανταπόκριση όλων οι οποίοι και στο παρελθόν έπραξαν το χρέος τους .
Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας θα γίνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο NOVOTEL , όπως και πέρυσι, και ζήτησε απ’ όλους να στηρίξουν αυτό το θεσμό, φέρνοντας μαζί του και φίλους της Ζίτσας.
Επίσης έκανε γνωστό ότι εκείνη την ημέρα θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας . Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσει επιστολή με πληρέστερη ενημέρωση.

Προτάσεις Μελών

Μέλος εξέφρασε το παράπονο για τη μη ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις της αδελφότητας και πρότεινε να γραφεί στην εφημερίδα της Αδελφότητας κάλεσμα για μαζικότερη συμμετοχή και να βρεθούν τρόποι προσέγγισης της νεολαίας.
Άλλη πρόταση που τέθηκε ήταν αυτή της διοργάνωσης εκδρομής στο εξωτερικό. Και ανατέθηκε στο ΔΣ της αδελφότητας να έρθει σε επαφή με γραφεία ταξιδίων ώστε να βρεθούν συμφέρουσες προσφορές.
Το μέλος της Αδελφότητας κ. Λάμπρος Δρόσος έκανε ενημέρωση για την πορεία των έργων στους Ταξιάρχες και ζήτησε απ’ όλους την ηθική και υλική συμπαράσταση της εκκλησιαστικής επιτροπής για την πραγμάτωσή τους.
Επίσης προτάθηκε από μέλη της Αδελφότητας η προτομή του Αγίου Κοσμά να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο του χωριού μας. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από το ΔΣ σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, την Εκκλησιαστική Επιτροπή να βρουν τον καταλληλότερο χώρο για την τοποθέτηση της προτομής

ΧΟΡΟΣ 2007

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007 στο NOVOTEL.Θα ακολουθήσει επιστολή για περισσότερες διευκρινήσεις.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο